Welkom op de site van Verkeersschool Patrick.

Bij ons ben jij belangrijk, jij hebt een doel, namelijk jouw rijbewijs halen en het is onze taak om dat te realiseren. Dit doen we door de totale rijopleiding af te stemmen op jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Na de kennismaking gaan we aan de slag en beginnen we met een goede basis van de bediening van de auto. vanuit de basis gaan we verder met de bijzondere verrichtingen en verkeersdeelname richting het zelfstandig vlot en veilig autorijden. Alle vorderingen worden bijgehouden op jouw persoonlijke digitale leskaart die je thuis ook heel makkelijk kan inzien via de app. Met deze app kan je ook zelf je rijlessen inplannen tot wel vier weken vooruit.

Bediening van de auto

Om een auto goed te kunnen besturen zul je eerst moeten weten hoe je de auto bedient. Dit klinkt misschien als een open deur, maar helaas wordt nog vaak het belang hiervan in de beginfase onderschat. Ons uitgangspunt; Zorg dat de basis goed is! De rijlessen bij Verkeersschool Patrick beginnen dan ook altijd met het besturen van de lesauto en het bedienen van de richtingaanwijzers. Vervolgens worden daar, stap voor stap, de bediening van de pedalen en het schakelen aan toegevoegd.

Bijzondere verrichtingen

Wanneer je de bediening van de lesauto voldoende beheerst wordt de aandacht vervolgens gevestigd op de zogenaamde “bijzondere verrichtingen”. Denk hierbij aan de hellingproef , parkeren, omkeren en de stop-opdracht. Goede en gestructureerde oefening van de bijzondere verrichtingen leidt tot een goede voertuigbeheersing wat cruciaal is voor een veilige deelname aan het verkeer. Het feit dat in deze fase van je rijlessen de bijzondere verrichtingen centraal staan, betekent uiteraard niet dat we de hele rijles alleen op een parkeerplaats door zullen brengen. We zullen altijd zorgen voor een goede afwisseling tussen het nodige en de routine.

Verkeersdeelname

Wanneer je beschikt over een goede voertuigbeheersing,  hoef je niet meer bewust na te denken over de bediening van de auto. Het autorijden op zich gaat dan vanzelf. Dit geeft jou de rust en de ruimte om de aandacht te verplaatsen naar het verkeer om je heen. In deze fase van je rijopleiding verschuift de aandacht dan ook naar de verkeersdeelname.

TTT bij het CBR

Een tussentijdse toets is een proefexamen. Je doet de tussentijdse toets bij een examenlocatie van het CBR. Een tussentijdse toets voor het autorijbewijs duurt 55 minuten. Dat is allemaal net als bij het gewone rijexamen. Zo ervaar je hoe het echte rijexamen voor de auto gaat. En je went alvast aan de examensituatie. Dat voelt namelijk toch iets anders dan je rijlessen. Een CBR-examinator neemt de tussentijdse toets af; je instructeur rijdt mee. Een tussentijdse toets voor je rijexamen werkt heel goed. Examenkandidaten die eerst een tussentijdse toets hebben gedaan, hebben meer kans van slagen op het rijexamen. Het slagingspercentage ligt dan namelijk rond 64% en dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van 50%.

Laatste fase richting het examen

Bij Verkeersschool Patrick streven we er altijd naar om jou bij het eerste rijexamen meteen te laten slagen. Na afloop van je TTT heb je een advies gehad van de examinator. Je weet dan waar je nog aan moet werken om te slagen. Samen met je instructeur kun je daarna gericht aan de slag om de slagingskans bij het échte rijexamen te verhogen!  Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, zullen we tijdens de rijlessen alle cruciale verkeerspunten behandelen  op plaatsen waar het examen plaatsvindt. Ons doel is om jou tijdens de rijles tot “boven examenniveau” te brengen zodat jij een goede kans maakt om in één keer jouw rijbewijs te halen!

Video registratie

Met name in de laatste twee fases van de opleiding zal het camera systeem veelvuldig worden gebruikt. Er worden de gehele rijles video-opnames  gemaakt, met een bereik tot wel 290 graden rondom de lesauto, wat een goed beeld geeft van jouw interactie in het verkeer. Tevens worden er opnames gemaakt van jou als bestuurder. Zo kan er ook heel specifiek gekeken worden naar jouw kijkgedrag en houding achter het stuur. Deze beelden kunnen,  zowel in de auto als thuis, worden terug gekeken en besproken om te zien wat goed gaat en wat er nog verbeterd kan worden.